Γνώρισε μας καλύτερα
και μάθε για την
φιλοσοφία μας

Σχετικα με εμας

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΟΥΚΑ είναι ένας  οργανισμός  που παρέχει υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης στα παιδιά της Αγίας Παρασκευής και των γύρω περιοχών. Ιδρύθηκε το 1995 από την ΦΑΝΗ ΔΟΥΚΑ – παιδαγωγός και σύμβουλος γονέων – μητέρα  του σημερινού ιδιοκτήτη ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΟΥΚΑ – κοινωνικός λειτουργός – με στόχο να προσφέρει ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες.

Σήμερα, το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΟΥΚΑ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον αγαπημένα και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα προσχολικής ηλικίας στον δήμο. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι οικογένειες της περιοχής συνεχίζουν να δείχνουν σταθερά την εμπιστοσύνη τους σε αυτό.
Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε προσφέρει τις υπηρεσίες μας σε πλήθος οικογενειών της περιοχής και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτή την εκπαιδευτική παράδοση υψηλού επιπέδου για πολλά ακόμη χρόνια. Σας ευχαριστούμε που θεωρείτε το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΟΥΚΑ ένα σπίτι του παιδιού μακριά από το σπίτι και αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην οικογένειά μας!

Γνωρισε την

Φιλοσοφια μας

Η φιλοσοφία μας είναι να υπηρετούμε πρώτα απ’ όλα το παιδί παρέχοντας ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον που προάγει την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή του.
Μέσα από συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως το δημιουργικό παιχνίδι, η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, το θεατρικό παιχνίδι, η παντομίμα, η μουσική και το τραγούδι, ενεργοποιούμε και ενθαρρύνουμε  τη φαντασία του παιδιού και το ενδιαφέρον του για μάθηση. Το παιδαγωγικό μας πρόγραμμα με βάση το παιχνίδι συμβάλλει στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, της δημιουργικότητας και της φαντασίας των μικρών μας φίλων. Προσαρμοσμένο στις μοναδικές ικανότητες και τα δυνατά σημεία κάθε παιδιού, εξοικειώνει σταδιακά τα παιδιά με την προ-αρίθμηση και την προ-γραφή.
Αυτό που μας διαφοροποιεί  είναι η δέσμευσή μας στη σταθερότητα και την αξιοπιστία. Η ομάδα των έμπειρων παιδαγωγών μας είναι μαζί μας επί σειρά ετών και έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική οικογένεια, προσφέροντας στα παιδιά την αίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς.
Οι οικογένειες μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και εμείς αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη με την απαραίτητη σοβαρότητα, καλλιεργώντας μαζί τους μακροχρόνιες σχέσεις.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι δίνοντας προσοχή στην ατομικότητα και τις ικανότητες κάθε παιδιού, λειτουργώντας με ολιγομελή τμήματα και προωθώντας μια ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα, συμβάλλουμε στη δημιουργία ισχυρών θεμελίων για τη μελλοντική τους εξέλιξη και ευτυχία.

Το οραμα μας

Το όραμά μας είναι να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευτικό περιβάλλον όπου κάθε παιδί μπορεί να αναπτυχθεί και να αξιοποιήσει επαρκώς τις δυνατότητές του. Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό, με τα δικά του ταλέντα και ικανότητες, και στόχος μας από την αρχή της ίδρυσης του Κέντρου υπήρξε και παραμένει η προώθηση των ατομικών δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων του. Με μια ομάδα αφοσιωμένων παιδαγωγών που αγαπούν την προσχολική εκπαίδευση, προετοιμάζουμε τα παιδιά για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, εξοπλίζοντάς τα με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να πετύχουν.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την εμπειρία, τη γνώση και την αγάπη μας με τις οικογένειες της κοινότητάς μας, πάντα με έμφαση στην ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων μεταξύ οικογενειών, παιδιών και παιδαγωγών.

Δες το

ΧΩΡΟ ΜΑΣ

Ο χώρος μας είναι οικείος και φιλικός. Βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή της Αγίας Παρασκευής, και  περιβάλλεται από πλούσιο πράσινο . Η αυλή μας προσφέρει έναν ασφαλή υπαίθριο χώρο όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να εξερευνήσουν. Η διαρρύθμιση του περιβάλλοντος έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί την αίσθηση του σπιτιού για την ομαλότερη προσαρμογή των παιδιών σε ένα καινούργιο για αυτά χώρο.